Tävling & Träning

Slaget om Sverige Indoor Tour

Tävla och träna under vintern - i samarbete med Trackman, Skånes, Stockholms och Göteborgs Golfförbund startar vi Slaget om Sverige – Indoor Tour by GOLFSTORE. Ett initiativ för att kunna förlänga golfsäsongen så juniorer kan tävla året om.

Tillsammans med Skåne och Göteborgs Golfförbund har vi skapat ett samarbete för att starta upp en vintertour – inomhus! Tillsammans har de tre distrikten många juniorer som nu har möjlighet att tävla mot varandra på sin hemmaort, klubb eller närliggande indoor center.

”Tillsammans med Trackman har vi genom diskussioner och tester kommit fram till vad vi tror är en rättvis tävling med de förutsättningar som finns i en simulator. Vi tror också att denna vintertour är rolig och utmanande på ett helt nytt sätt för juniorer genom att vi tar med tävlingarna och fortsätter inomhus” -Christina von Wachenfeldt, Idrottskonsulent SGDF

Under SGDF juniorforum som ägde rum 3 oktober på Saltsjöbadens GK, sa alla deltagarna att de tycker att det är roligast att tävla i golf och många av deltagarna såg fram emot och ville gärna prova på att tävla inomhus. Därför hoppas nu de tre förbunden att detta kommer att växa under vintersäsongen.

” Vi tror verkligen att intresset kan bli jättestort och kanske även utanför våra egna distrikt, vi har redan fått förfrågningar från andra distrikt som vill vara med. Det tycker vi är jättekul! Detta är lite av en ny E-sport som kan växa och bli jättestort, vi får se hur denna säsong utspelar sig” – Stefan Nilsson, Sportchef Skånes Golfförbund.

Touren har nio deltävlingar och en final, där några ur varje klass blir inbjudna att spela. Första deltävlingen startar v.45 och är öppen att spela alla juniorer från 11 år!

Läs mer om tävlingen och anmäl dig, klicka här!