Tävling & Träning

Slaget om STHLM, den nya touren som tog en pallplats på tävlingsschemat

Stockholms Golfförbund presenterade äntligen Slaget om STHLM inför säsongen 2023! En ny tour för Stockholms duktiga juniorer och är det senaste tillskottet på SGDF tävlingstrappa. Tillsammans med Golfklubbar i Stockholm presenterade SGDF en tour som erbjöd våra juniorer fler möjligheter att tävla på hemmaplan.

SGDF har skapat en tour för att erbjuda fler rankinggrundande tävlingar för juniorer på hemmaplan, vilket är en stor efterfrågan ibland många spelare i distriktet. Grunden till efterfrågan är att många spelare i Stockholm har svårt att få tillräckligt med rankingpoäng för att komma in på SGF tävlingar. Med Slaget om Stockholm finns nu möjlighet för många spelare att spela till sig fler rankingpoäng utan att behöva lämna distriktet.

Populär tävling med positiva inslag

Det visade sig också tydligt att tävlingen var efterlängtad. I snitt anmälde sig 121 deltagare till varje tävling som tog emot 78 spelar (54 killar och 24 tjejer). Vilket under säsongen skapade 1102 spännande tävlingsrundor för våra Stockholms juniorer. Många juniorer och föräldrar kunde glädjas åt att kunna spela på hemmaplan och slippa timmar av bilkörande. Den tiden kan i stället läggas på att vara i sin hemmamiljö eller helt enkelt få in fler träningstimmar.

Dessutom gjorde populariteten av tävlingen att fler spelare med höga rankingpoäng att det totala rankingvärdet ökade markant på touren i slutet av säsongen.

Bra kan bli bättre med en Future nivå

Efter succésäsongen 2023 insåg styrgruppen för tävlingen ganska snabbt att det är samma spelare som får rankingpoäng och som kanske också redan har rankingpoäng från början. Det finns en grupp spelare i Stockholm som har svårt att ens få sina första rankingpoäng genom att det är svårt att komma in på den tävlingsnivån. Detta innebär att den tilltänka fas 2 av touren kommer att behövas. Just nu jobbar Slaget om Stockholm gruppen hårt för att få till en ”Future” nivå på tävlingen med 78 deltagare (54 killar och 24 tjejer). Den är till för de spelare som inte kommer in på Slaget om Stockholms högsta nivå och vill komma igång med tävling och få chans att få sina första rankingpoäng.

”Det bästa har varit att kunna erbjuda våra juniorer i distriktet att kunna tävla på hemmaplan, att slippa resor och samtidigt få mer tid över till träning.” -Per Geber, ansvarig Slaget om STHLM

Även spelare som spelar på Slaget om Stockholm ELIT-nivå har förbättringar att se fram emot. Det är många funderingar och nya initiativ på gång som kommer vara jättepositivt för spelarna. Mer om detta kommer framöver. Stay tuned.