Välkommen till seriespel 2024

Seriespelet 2024

Stockholms Golfförbund arrangerar seriespel för distriktets alla klubbar. Spelformen är matchspel scratch, klubb mot klubb med fyrmannalag, singelmatcher. Seriespelet är öppet för damer från 22 år och för herrar från 25 år.

Vi vill redan nu informera om att 2025 kommer SGDF att ändra formatet för slutspel. Seriespelet division 1 kommer reduceras till två divisioner ifrån nuvarande fyra. Detta beslut fattades på grunderna att slutspelet då kan genomföras under en dag istället för två dagar. Det betyder att inga lag från div 2 går upp till div 1 och de lag som placeras som 3-4 i div 1 åker ner till div 2.

Inbjudan till seriespel 2024

Sista dag att anmäla lag till Seriespelet 2024 är den 15 februari.

Anmälan av lagen inför 2024 utförs i två steg:

Steg 1 – Anmäl antal lag i varje serie genom att klicka på den länken nedan, observera att ni bara kan använda länken en gång per klubb! Det vill säga att det är bara en person per klubb som ska anmäla lagen! Vid kompletteringar får ni maila maria@sgdf.se

Steg 2 – Registrera lagledare till varje anmält lag. Detta görs i GIT på samma sätt som förra året och skall vara klart senast 28 februari 2024.
OBS! 2023 års lagledare, som ej är aktuella för 2024, måste tas bort ur GIT i samband med steg 2 ovan.

Anmälningsavgiften för damer och herrar är 1200 kr.

Klubbar som anmäler lag till SGDF:s seriespel 2024 efter den 15 februari 2024 kommer bara tas med i mån av plats efter det att serieindelningen är gjord. En förhöjd avgift med 500 kr kommer då att debiteras.

Anmälningsavgiften återbetalas ej efter den 15 februari och en straffavgift på 1000 kr uttages då lag återtas efter den 15 februari.

Anmälan

 

Hur du gör er resultatrapportering och lägger in spelare inför en match

Resultat ska alltid rapporteras i GIT av tävlingsledaren.
Så här enkelt gör du:

 1. Ta reda på Matchnr. i listan här: Matcher SGDF Damer Seriespel, Matcher SGDF Herrar Seriespel.
 2. Nästa steg är att skriva in matchnr. i rutan under rubriken ”Registrera resultat”, eller klicka på aktuellt matchnr. i listan ”Senaste sökning”. Här är länken för att komma till Resultatrapportering Seriespel 2024. https://gittour.golf.se/Interclub/search.aspx
 3. Efter steg 1 och 2, ska nu spelarnas namn skrivas in, om dessa namn inte redan finns inlagda. Detta ska göras senast dagen innan matchen. (Inför första spelomgången underlättar det mycket om alla lagledare själva lägger in sina spelare. Efter första spelomgången finns sedan namnen sparade i systemet.) Klicka på den blå texten (SPELARE) och sök m.h.a. Golf-ID eller välj spelare från listan om namnet redan finns i listan under sökrutan.
 4. Om så önskas kan ett ”Resultatark”skrivas ut för noteringar vid spelomgången. ”Resultatarket” finns längst ned till vänster på sidan.
 5. På samma ställe kan även en ”Startlista”skrivas ut med namn, klubb, Golf-id & Hcp på spelarna, som sedan kan föras över till resultatarket.
 6. Använd resultatarket för att notera resultat för delmatcherna. (Använd endast fälten för notering av resultat för delmatcherna. Poäng räknas automatiskt ut vid resultatrapporteringen i GIT.)
 7. Använd resultatarket för att via resultatrapporteringslänken ovan lägga in spelarnas namn (om inte det redan är gjort) och rapportera in resultaten.
 8. Vid resultatrapportering ska ”Matchstatus” och ”Vinnare” väljas samt resultaten som ”Hål upp” & ”Återstående” rapporteras. För mer utförlig instruktion, se Manualen Resultatrapportering i GIT nedan.

Aktuella resultat och Livescoring i respektive pool (grupp) herrar: Herrar
Aktuella resultat och Livescoring i respektive pool (grupp) damer: Damer

 

Allt om finalspelet

 • Semifinalerna lottas av SGDF i början av september när alla matchresultat har kommit in.
 • I åldersklasser där det enbart finns tre grupper och tre lag, går bästa vinnaren direkt till final och de övriga två gruppsegrarna spelar semifinal.
 • De segrande lagen i division 1 i varje grupp (pool) kvalificerar sig till finalspel.
 • Semifinal spelas med två lagmatcher på förmiddagen och final spelas på eftermiddagen, där årets Distriktsmästare i klubblag dam i respektive åldersklass koras och årets Stockholmsmästare i klubblag herr i respektive åldersklass koras.
 • Semifinal för 60-, 70, 75- och 80-kategorierna spelas fredagen den ? september och semifinal för övriga kategorier spelas lördagen den ?september.
 • Final för samtliga kategorier spelas lördagen den ?september.
 • Alla matcher spelas på, återkommer om klubb.
 • Spelformen är lag matchspel scratch. Varje lagmatch består av fyra singelmatcher.
 • Vid lika resultat i semifinal och final spelas särspel hål för hål, där lagen representeras av den sist startande (den med lägst hcp) av de fyra spelare som deltagit i finalspelet.
 • Prisutdelning per kategori sker direkt efter finalspelet.

Inspel kan bokas på vardagar i mån av plats och då gäller gäst till medlemspris, 400 kr/spelare.

Golfbil måste bokas i god tid , 7 dagar innan finalhelgen.

(läkarintyg måste uppvisas).

OBS! Tänk på att hålla tiderna genom ett snabbt och effektivt spel. Det är mycket viktigt att gå in direkt efter avslutad match för att hinna med alla matcher innan mörkrets inbrott. Alltså, när en match är avgjord avslutas matchen och inget mer spel är tillåtet.

Matchupplägg

Sammanfattning över hur dam- respektive herrmatcherna spelas.

Dam

 • Spelformen är matchspel scratch, klubb mot klubb med fyrmannalag där det spelas 4 singelmatcher – 2 per starttid
 • Returmatcher
 • Matcherna spelas i 6 spelomgångar
 • Varje ålderskategori är uppdelade i divisioner med fyra lag i varje grupp och fyra grupper i varje division
 • SGDFs seriespel genomförs i följande ålderskategorier:D22 (födda 2001 eller tidigare)
  D50 (födda 1974 eller tidigare)
  D60 (födda 1964 eller tidigare)
  D70 (födda 1954 eller tidigare)

Herr

 • Spelformen är matchspel scratch, klubb mot klubb med fyrmannalag där det spelas 6 singelmatcher i varje starttid
 • Alla spelar mot alla i bollen
 • Matcherna spelas i 4 spelomgångar
 • Varje ålderskategori är uppdelade i divisioner med fyra lag i varje grupp och fyra grupper i varje division
 • SGDFs seriespel genomförs i följande ålderskategorier:
  Öppen klass Herrar
  H25 (födda 1999 eller tidigare)
  H40 (födda 1984 eller tidigare)
  H50 (födda 1974 eller tidigare)
  H60 (födda 1964 eller tidigare)
  H70 (födda 1954 eller tidigare)
  H75 (födda 1949 eller tidigare)
  H80 (födda 1944 eller tidigare)

Spelschema 2024

Här kan du hitta Seriespelets Spelschema för damer och herrar.

Kategori v.20 v.21 v.22 v.23 v.24 v.25 v.33 v.34 v.35
D22, D60, mån mån mån mån mån mån
D50, D70 tis tis tis tis tis tis
H25, H50, H70, H75 mån mån mån mån
H40, H60, H80, HÖK* tis tis tis tis

(* Herrar öppen klass)

Seriespelet 2024

Seriespelet genomförs i tre divisioner. I division 1 är det endast tillåtet med ett lag per klubb i respektive kategori.

Gruppspel

Varje division består normalt av fyra grupper dit de anmälda lagen lottas. Preliminärt spelas seriespelet veckorna 20, 22, 24 samt 33, 34, 35 för damer och veckorna 21, 25 och 33, 35 för herrar. Huvudsaklig speldag är måndag och tisdag med onsdag som alternativ. Rekommenderad starttid för D70, H70, H75 och H80 är kl 09.30-12.00 och för övriga kl 14.00-16.00 före midsommar och kl 13.00-15.00 efter midsommar.

Finalspel i korthet

Finalspelet spelas på ?? fredag och lördag den ?? september.

Gruppvinnarna går till semifinaler som lottas av SGDF. I serier med tre grupper går bästa vinnaren direkt till final medan semifinal spelas mellan de övriga två vinnarna. Semifinal spelas fredag den ?september för kategorierna 60, 70, 75 & 80 och lördag den ? september för övriga kategorier. Samtliga kategorier spelar final på lördag den ?september.

Tävlingsledning

Arrangörsklubben är alltid ansvarig för tävlingsledning. Arrangörsklubben för varje spelomgång utser en tävlingsledare, ofta lagledaren i arrangörsklubbens lag, vilken kallar övriga lag till lämplig tid senast en vecka innan spelomgången, samt ser till att tillräckligt startförbud är bokat.

I dokumentlistan finns en mall för inbjudan till spelomgångarna som kan vara lämplig att använda.

Frågor?

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Lättast är att du skickar ett mail, antingen till kansliet på info@sgdf.se eller till sektion Seniors ordförande Susann Thorell på susanne.thorell@sgdf.se.