Ny träningsverksamhet för fler juniorer, SGDF Golf Academy!

Ny träningsverksamhet för fler juniorer, SGDF Golf Academy!

SGDF har genom våra krafter som jobbar med spelarutveckling arbetat hårt över tid för att hitta den bästa träningsverksamheten för distriktet just nu. Golfen har förändrats när det gäller träning för juniorer och distriktet måste följa med i trenderna. Därför presenteras en ny träningsverksamhet med start våren 2023.

SGDF har haft en dialog med tränare, spelare, föräldrar, golfklubbar och ideella krafter för att få en helhetsblick på hur distriktet är utformat när det gäller juniorträning. Några iakttagelser blev väldigt tydliga, tjejerna tyckte att Golftjej STHLM inte gav en tydlig plats för de tjejer som har tränat och tävlat lite mer och blivit några år äldre, exakt samma problem upptäcktes även på killsidan. Vart träningarna äger rum är också viktigt.

För att kunna möta detta behov så har SGDF valt att skapa SGDF Golf Academy där vi kan erbjuda träning mer riktad till olika målgrupper. För de som tävlar på Mini tour kommer det finnas möjlighet att träna i Golfgrabb/Golftjejs regi på plats på utvalda tävlingar. Vi kommer försöka att skapa en plats där tjejer kan träna tillsammans och få erfarenhetsutbyte i samverkan med andra distrikt. SGDF Golf Academy kommer att kunna skruva upp nivån på träningen när det gäller olika utmaningar och teknik, här kommer de äldre som redan har kommit en bit med sin golf kunna anmäla sig för att träna tillsammans i distriktets regi.

Länk till träningsgrupper: Golftjej STHLM, Golfgrabb STHLMGolfteam STHLM, Golfteam STHLM PLUS,

 

Träning med hög kompetens

SGDF samarbetar med distriktets duktiga tränare som ser till att träningen blir varierad och har ett tydligt fokus på varje enskild träning med olika teman. SGDF har en satsning som heter Coach for the future som samlar våra duktiga tränare i distriktet som jobbar med juniorgolf. Alla tränare i den gruppen får i uppdrag att ordna med träningstillfällen. Vilket innebär att vi får en otrolig bredd och spetskompetens på alla våra träningar.

 

Träningsschema 2023

Datum Träningstema Ansvarig tränare Plats Tid Anmälningslänk
16 april Målträning-få vinterträningen ut i spel Johannes Soini Wäsby 9-13 Stängd
6 maj Wedge och närspel Markus Otternäs Österåker 9-13 Stängd
21 maj Effektiv golfträning Petra Rigby Jinglöv & Maria Bertilsköld Österåker 9-14 Stängd
27 juni Treputta mindre och sätt kortputtarna! Martin Petersson Wäsby GK 9-12 Stängd
4 juli Närspel och puttning Henrik N Wermdö 9-12.30 Anmäl dig här
3+5 juli Inspel/strategi och tävling (SGF ranking) Wäsby
TBA Driver-slå bort färre bollar från tee Pontus Stjärnfeldt Haninge
September DM på korthålsbanan Markus Otternäs Österåker
sep/okt Avslutningsgolf Malin Vingeskog Saltsjöbaden