Golftjej STHLM - för tjejer från 11 år, oavsett spelnivå.

Breddsatsning för tjejgolf

Golftjej Sthlm är Stockholms Golfförbunds breddsatsning som vänder sig till tjejer från 11 år, oavsett spelnivå. Syftet är att skapa förutsättningar för tjejer att hitta golfkompisar över klubbgränserna och därmed tillsammans hitta glädjen att satsa på golf som idrott.

Målet är samtidigt att skapa och ge ledare/föräldrar lokalt på respektive klubb verktyg att bygga en stark verksamhet hemma på klubben. Vi arrangerar träffar under perioden februari till oktober, alltid med en kvalificerad tränare/coach på plats.

Grundtrygghet – Tillhörighet – Gemenskap

Golftjej STHLM skall ge deltagande tjejer en grundtrygghet, tillhörighet och gemenskap med varandra. Detta i sin tur bidrar till att lägga en stabil, långsiktigt och hållbar grund för hälsa och välmående.

Ett starkt fokus skall ligga på att fortsätta arbetet med att stärka tjejerna i distriktet både socialt, fysiskt och mentalt. Den sociala delen med att hitta nya golfkompisar över klubbgränserna kommer att ligga som en röd tråd och vävas in i alla aktiviteter vi kommer att genomför under året.

Tema – att vilja tävla

Vi ser just tävlandet som en av nycklarna att tjejerna fastnar för sporten och där kommer sedan viljan att utvecklas vidare. Golftjej STHLM skall verka för att öka deltagandet på träningar, tävlingar och övriga aktiviteter som distriktet (SGDF) eller klubben lokalt arrangerar. Ett verktyg för att få tjejerna att stanna kvar i golfen är just att våga och finna glädjen i att börja tävla.

För att åstadkomma allt detta så har Golftjej STHLM börjat sätta fokus på mental träning och via nära samarbete med externa inspiratörer jobbar vi med att hjälpa tjejerna att övervinna sina rädslor. Ett samarbete som vi påbörjade redan under 2016 med mycket positivt gensvar från tjejerna.

Kriterier som spelare bör uppfylla

  • 11 år eller äldre
  • Hcp 54 eller bättre
  • Medlemskap i en klubb inom Stockholms Golfdistrikt

Vinter/vårträning 2022

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om respektive träff som är öppen för anmälan.

Datum Plats Tema Ansvarig tränare

Våra ledare

Nathalie Berglind och Malin Vingeskog är två av våra väldigt duktiga ledare.

Nathalie Berglind PGA-tränare, Saltsjöbadens GK

Jag är 34 år gammal och bor i Tyresö tillsammans med min familj och hund Chippen. Jag började spela golf när jag var 12 år i Ågesta GK som precis hade startat en tjejsatsning. Vi var 60 (!) st som började samtidigt och jag fick många kompisar på klubben. Vi hade roligt och spelade mycket tillsammans och började även spela olika juniortävlingar runt om i Sverige. Mina bästa golfminnen är från Tjejligan och när jag två år i rad kom till Riksfinalen i Teen Cup. Efter att jag gick ut golfgymnasiet i Farsta/Stockholm satsade jag och blev proffs. En skada i handleden gjorde att jag efter tre år var borta i två säsonger och jag fick då möjligheten att prova på att vara tränare, vilket jag sedan fortsatte med. Jag gick PGAs tränarutbildning 2009-2012 och har nu arbetat som tränare i 12 år.

Jag brinner för att hjälpa fler tjejer att bli bättre och få ännu roligare med sin golf.

Nathalie Berglind
info@nathalieberglind.se
073-994 55 31

Malin Vingeskog Proffs, Saltsjöbadens GK

Jag är 24 år gammal och har precis flyttat till Stockholm från Halmstad. Jag har alltid varit med min familj på banan men började spela själv när jag var 13 år. Jag började spela golf på en liten klubb där det inte fanns några andra tjejer i min ålder. När jag kom ut och började tävla och lärde känna nya tjejer blev golfen mycket roligare. 

Jag valde att gå på golfgymnasium och fortsatte sedan att plugga idrottsvetenskap på SGF Elitmiljö på Halmstad Högskola där jag kunde kombinera min golf med studier. Jag har sedan fortsatt att plugga idrottspsykologi och älskar att lära mig nya saker som kan hjälpa mig och människor runt omkring mig att utvecklas både på och utanför golfbanan! 

Jag är proffs sedan två år tillbaka och tävlar på Swedish Golf Tour och LET Access. Jag vill inspirera fler tjejer till att ha roligt och utvecklas på golfbanan! 

Malin Vingeskog
malinvingeskog@hotmail.com
076-781 44 24

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

Advertising

Analytics

Other