Golfgrabb STHLM - för killar från 11 år

Breddsatsning för grabbgolf

Golfgrabb STHLM är en satsning av Stockholms Golfförbund som vänder sig till pojkar från 11 år. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge en chans till fler att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna.

Vi arrangerar träffar under perioden februari till oktober, alltid med en kvalificerad tränare/coach på plats.

Gemenskap och spelglädje

Genom att aktiva tidigt får träffa likasinnade kan de bygga en trygghet och ett nätverk för att ta steget att börja eller fortsätta tävla i golf. Ibland saknas jämnåriga spelare på den egna klubben och på det här sättet vill vi bygga kompisbroar över klubbgränserna. Det sociala och lekfulla är viktigt för ungdomar inom alla sporter, så även inom golfen!

Ett antal Golfgrabb STHLM-träffar är planerade under 2018 med såväl träning och föreläsningar som andra aktiviteter. Träffarna syftar till att förutom inspiration, kvalitet och spelarutveckling också ge gemenskap och nya golfkompisar. Vissa träffar bjuder vi in både spelare och föräldrar.

Spelare i Golfgrabb STHLM träffas regelbundet under hela året. Varje träff sker under ledning av förbundets tränare och coacher och fokuserar både teoretiskt och praktiskt på specifika områden som är viktiga för golfspelare. Specifik fysisk träning, vilken kost som gynnar uthållighet och hur den mentala biten kan utvecklas är några exempel på vad träffarna kommer innehålla.

Kriterier som spelaren bör uppfylla:

  • Du har golf-id, deltar i hemmaklubbens träningsverksamhet för juniorer och tävlar regelbundet eller vill börja spela riktiga golftävlingar.
  • Exempel på tävlingar du kanske spelat: SGDF Mini Tour, SGDF Rookie Tour, Skandia Tour First SGDF (numera Teen Tour) eller på högre nivå.
  • Du har fyllt 11 år.

Grabbträffar 2022

Datum Plats Tema Ansvarig tränare

Ansvarig ledare för Golfgrabb STHLM

Fredrick Andréason, PGA-tränare, är vår duktiga ledare och tränare för golfgrabb!

Jag är 35 år, har spelat golf i över 20 år och har en passion för pedagogik, fysik och teknik. Jag har utbildat mig via PGA, där jag mellan åren 05 – 08 gick tränarutbildningen. Efter det har jag även vidareutbildat mig och certifierat mig som, Svensk idrotts-fystränare via riksidrottsförbundet och gått utbildningen STU Spelarutveckling, via PGA och SGF. Förutom stor passion för golf så har intresset för fysisk träning alltid funnits sen jag körde Hockey och Thaiboxning. Jag tränar idag själv kontinuerligt allt från cirkelträning, innebandy till tyngdlyftning.

Sedan 2010 har jag varit PRO på Jarlabanke GK och driver mitt egna företag Bättre Golf. Förutom dessa uppdrag ger jag privatlektioner, vintertid på Golf center DanderydUllna Indoor, och arrangerar golfresor till Spanien och Portugal tillsammans med Birdie Golf Tours.

 

Fredrick Andréason
073 993 55 63

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

Advertising

Analytics

Other