Golfteam STHLM plus - elitverksamhet för juniorer

Sista steget i SGDF träningstrappa

Här samlas distriktets topprankade juniorer för att tillsammans träna inom SGDF spelarutvecklingsverksamhet; Golfteam STHLM PLUS som är en kompletterande verksamhet för Stockholmsdistriktets mest utvecklade golfjuniorer i ålder 15–16 år med inriktning att nå toppen. Ambitionen är att erbjuda Sveriges bästa utvecklingsmiljö där coachning, utbildning och träning inom de mest väsentliga områdena i ämnet golf ingår. Golfteam STHLM PLUS är en av vägarna till landslagen och är spetsen i distriktets verksamhet.

Utbildningen pågår under en tvåårsperiod med en progression av innehållet mellan år ett och två. Truppen innehåller 12 spelare fördelat på flickor och pojkar.

SGDF följer SGF:s och Swedish Golf teams riktlinjer och verksamhet för unga golfare som älskar spelet och vill utvecklas.

Vi kommer att genomföra ca sex-sju träffar per år, samt några extra aktiviteter (mot en separat avgift) såsom 3D Svinganalys, Trackman och SAM Puttlab.

Antalet deltagare är maximerat till sammanlagt 12 flickor och pojkar i åldrarna 15 och 16 år. Då verksamheten fokuserar på ett färre antalet deltagare än tidigare ges fler juniorer, som inte ingår i Golfteam STHLM PLUS, chansen att istället medverka i SGF:s Super Camp som riktar sig till åldrarna 13–16 år

Under övergångstiden under innevarande säsong kan de som deltagit i Golfteam STHLM år 1 komma att kontaktas för att erbjudas plats i Golfteam STHLM PLUS år 2.

Huvudansvarig för träningsverksamheten är Martin Pettersson, PGA, tränare RIG Uppsala tillsammans med andra kompetenta tränare.

Avgiften är 3 600 kr/år och verksamheten pågår under perioden november till oktober.
I november har vi en uppstartsträff med b.la. fys-tester och därefter en träff i månaden under januari till maj/juni där tävlingssäsongen tar vid och sen avslutar vi säsongen med en utvärdering- och uppföljningsträff i oktober. I programmet kommer det individuella och personanpassade perspektivet vara viktigt och prioriteras, gärna i samråd med klubbtränare.

Exempel på ämnen som kommer beröras:
Sving, närspel, puttning, målsättning, statistik, tävlingsplanering, inspel, fys, screening.

Uttagna spelare i teamet kommer också att ha möjligheten att få delta i SGDF:s årliga matcher mot andra distrikt.

Eventuella frågor skickas till SGDF, stina@sgdf.se

Våra ansvariga ledare för Golfteam STHLM plus

Vi jobbar hela tiden men att ha de bästa tränarna och ledarna kring spelarna i Golfteam STHLM plus för att hjälpa och förbereda spelarna för att kunna nå toppen med siktet inställd mot landslaget.

Martin Pettersson

PGA tränare

Pontus Widegren

Professionell spelare

Deltagare 2022-2023

Olivia Andersson Törner Saltsjöbadens GK
Nico Silow Ågesta Golfklubb
Olivia Holmberg Lidingö Golfklubb
Wilma Siwers Lidingö Golfklubb
Axel Gemzell Stockholms Golfklubb
Carl Emtefall Kungl. Drottningholms Golfklubb
Carl Möller Stockholms Golfklubb
Edwin Sjödin Lidingö GK
Theodor Kruus Viksjö Golfklubb
Tintin Wallin Bro-Bålsta Golfklubb
Victor Löfström Viksjö Golfklubb
William Carlsson Täby Golfklubb