Slaget om STHLM

Nyhet! Slaget om STHLM

Stockholms Golfförbund presenterar äntligen Slaget om STHLM! En ny tour för Stockholms duktiga juniorer och är det senaste tillskottet på SGDF tävlingstrappa. Tillsammans med Golfklubbar i Stockholm kan vi nu presentera en tour som ska erbjuda våra juniorer fler möjligheter att tävla på hemmaplan.

SGDF har skapat en tour för att erbjuda fler rankinggrundande tävlingar för juniorer på hemmaplan, vilket är en stor efterfrågan ibland många spelare i distriktet. Grunden till efterfrågan är att många spelare i Stockholm har svårt att få tillräckligt med rankingpoäng för att komma in på SGF tävlingar. Med Slaget om Stockholm finns nu möjlighet för många spelare att spela till sig fler rankingpoäng utan att behöva lämna distriktet.

 

Om tävlingen

Tävlingen är till för tjejer och killar mellan 13-21 år med tidigare tävlingserfarenhet. Spelformen är slagtävling över 36 hål från vit/blå tee. Uttagning till tävlingarna sker främst enligt SGF ranking.

 

Avgift, anmälan och återbud

Anmälan görs via Min Golf och betalning görs i samband med anmälan. Anmälningsavgiften är 600 kr.

Läs statuter för fullständiga tävlingsvillkor

 

Order of Merit 2023

OOM Flickor

OOM Pojkar

Slaget om Stockholm Finalen 2023

Finalen i Slaget om Stockholm spelades på Stockholms GK i strålande väder. Stort grattis till vinnare Oliva Holmberg och Adam Lennermark. Säsongens vinnare av order of merit blev Ellen Loving och Adam Lennermark. Stort grattis till Ellen och Adam och alla de andra tjejerna och killarna som vann priser i order of merit tävlingen!
Vi vill rikta ett stort tack till klubbarna, domarna, funktionärerna och inte minst alla spelare som gjort Slaget om Stockholm till en mycket lyckad tävlingsserie. Vi ska rikta ett extra stort tack till Anders Bergh på SGDF vars hjälp varit ovärderlig för att bygga tävlingen. Tack till Micke Hedberg (thespikemikegolf på instagram) som filmat och fotat på många tävlingar.
När vi summerar de sju tävlingarna har vi i snitt haft 121 anmälda och 79 tävlande per tävling. Vi har skapat 1102 tävlingsrundor för juniorerna i Stockholm. Vi ses igen våren 2023!

Tävlingsprogram 2023

Omgång Datum Spelare Spelplats Länk till anmälan
#1 05 jun Pojkar (54) & Flickor (24) Sollentuna GK Länk till Min Golf
#2 21 juni Pojkar (54) & Flickor (24) Österåkers GK (Stenson) Länk till Min Golf
#3 26 jun Pojkar (54) & Flickor (24) Ingarö GK Länk till Min Golf
#4 6 jul Pojkar (54) & Flickor (24) Vidbynäs GK Länk till Min Golf
#5 11 jul Pojkar (54) & Flickor (24) Lidingö GK Länk till Min Golf
#6 01 aug Pojkar (54) & Flickor (24) Kungliga Drottningholms GK Länk till Min Golf
FINAL 14 aug Pojkar (54) & Flickor (24) Stockholms GK Inbjudan

 

Hösttävlingar

Omgång Datum Spelare Spelplats Länk till anmälan
#1 6-7 okt Pojkar (54) & Flickor (24) Bro Hof Länk till Min Golf
#2 15-16 okt Pojkar (54) & Flickor (24) Svartinge/Grindslanten Länk till Min Golf