Teen Tour First SGDF

Teen Tour First- Sista steget i SGDF tävlingstrappa och första steget på SGF junior tour

Teen Tour First är första steget i SGF:s tävlingstrappa för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras i distriktet av Svenska Golfförbundet och SGDF tillsammans.

Teen Tour är svenska golfförbundets junior tour. Med upp till 30 tävlingar per tävlingsomgång är det ett fantastiskt trappstegssystem för dig som golfspelande junior och vill komma igång att tävla på en högre nivå. Trappan består av 3 steg: Teen Tour First, Teen Tour Future och Teen Tour Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan olika omgångar. Allt från 18 hål slaggolf scratch på First till 4 dagars matchspel (JSM match) på elite.

First spelas på cirka 16 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala en touravgift (årsavgift för att spela på Teen Tour). Den betalas också i Min Golf och är en engångskostnad som ger dig möjlighet att anmäla dig till tävlingarna.

Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Vem får spela på Teen Tour First och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för amatörer, pojkar och flickor från 13 år, upp till 21 år (födda mellan 2001 och 2009). En spelare får bara representera en klubb inom distriktet under varje säsong.

Klasser: Pojkar och Flickor.

Antal deltagare: 54+54 Pojkar och 24 Flickor.

Uttagning vid överanmälan sker enligt:
1. Wildcards
2. Ranking
3. Hcp

Tävlingsform: 18 hål slaggolf, scratch, från standard tee (oftast gul/röd tee se statuter för detaljerad beskrivning).

Anmälan: Sker via www.golf.se. För spel på Teen Tour First krävs att du har betalat Teen Tours Touravgift via www.golf.se – Logga in på Min Golf

Notera att anmälningstiden öppnar kl 12:01 första anmälningsdag och går ut kl 12:00 sista anmälningsdag!

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar OOM poäng under säsongen. Omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Teen tour First 2022). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen.

OOM Pojkar

OOM Flickor

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Spelschema 2022

 

Datum – Pojkar/Flickor Spelplats TD
14 maj – Pojkar & Flickor Huvudstaden Riksten Kim Gåije
15 maj – Pojkar Österåker Lars Hammarsjö
4 juni – Pojkar & Flickor Ingarö Christer Alkelöw
5 juni – Pojkar Åkersberga Lars Hammarsjö
18 juni – Pojkar Wäsby (Major) Kim Gåije
19 juni – Pojkar & Flickor Botkyrka (Major) Börje Carlsson
31 juli – Pojkar & Flickor Ullna (Major) Lars Hammarsjö
20 augusti – Pojkar Wermdö Lars Hammarsjö
20 augusti – Pojkar & Flickor Huvudstaden Lindö Äng Börje Carlsson
10 september – Pojkar Sollentuna Kim Gåije
10 september – Pojkar & Flickor Waxholm Christer Alkelöw
24 september – OOM final – Pojkar & Flickor Stockholms GK Anders Bergh

Ta steget att spela på nästa nivå och samtidigt träffa nya golfkompisar som tycker om golf lika mycket som dig

Information till arrangerande klubb

Att arrangera en Teen Tour på er klubb är ett jättebra tillfälle för alla juniorer som är redo att ta nästa kliv på tävlingstrappan och då få spela på sin hemmaklubb.

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en Teen Tour?

  • Tävlingen spelas över 18-54 hål
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats, minst X personer är att föredra för ett lyckat arrangemang.
  • Alla Teen Tour tävlingar har en Tournament Director och minst en domare på plats för att hjälpa er och tillsammans göra en bra tävling för juniorerna.

Samarbete

Det är viktigt att ha en bra kontakt med er tilldelade TD för att skapa ett bra arrangemang. Vi vill att vår juniorer ska tycka att det är kul att tävla, därför är det också viktigt att anpassa klubben genom att tänka på nivån av svårhetsgrad på banan, maten i restaurangen och att kiosken efter 9 hål är öppen osv. Se också till att ni har stängt av banan det aktuella datumet i god tid och att ni har informerat era medlemmar. Allt detta och mer kommer er TD att gå igenom och ge er support kring.

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

Advertising

Analytics

Other