Svenska Juniortouren div 3

Svenska juniortouren Div 3- Sista steget i SGDF tävlingstrappa och första steget på Svenska juniortouren

Svenska juniortouren Div 3 är första steget i SGF:s tävlingstrappa för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras i distriktet av Svenska Golfförbundet och SGDF tillsammans.

Svenska juniortouren är svenska golfförbundets junior tour. Med upp till 30 tävlingar per tävlingsomgång är det ett fantastiskt trappstegssystem för dig som golfspelande junior och vill komma igång att tävla på en högre nivå. Trappan består av 4 steg: Div 3, Div 2, Div 1 och Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan olika omgångar. Allt från 18 hål slaggolf scratch på div 3 till 4 dagars matchspel (JSM match) på elite.

Div 3 spelas på cirka 16 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på div 3 måste du betala en touravgift (årsavgift för att spela på svenska juniortouren). Den betalas också i Min Golf och är en engångskostnad som ger dig möjlighet att anmäla dig till tävlingarna.

Div 3 ger rankingpoäng på omgång 3 & 4 som spelas över 36 hål, övriga omgångar ger inga rankingpoäng. De tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till div 2 nästkommande omgång.

Vem får spela på div 3 och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för amatörer, pojkar och flickor från 13 år, upp till 21 år (födda mellan 2002 och 2010). En spelare får bara representera en klubb inom distriktet under varje säsong.

Klasser: Pojkar och Flickor.

Antal deltagare: 54+54 Pojkar och 24 Flickor.

Uttagning vid överanmälan sker enligt:
1. Wildcards
2. Ranking
3. Hcp

Tävlingsform: 18 eller 36 hål (omgång 3&4) slaggolf, scratch, från standard tee (oftast gul/röd tee se statuter för detaljerad beskrivning). Läs mer här

Anmälan: Sker via www.golf.se. För spel på div 3 krävs att du har betalat Teen Tours Touravgift via www.golf.se – Logga in på Min Golf

Notera att anmälningstiden öppnar kl 12:01 första anmälningsdag och går ut kl 12:00 sista anmälningsdag!

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar OOM poäng under säsongen. Omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Rookie Tour 2023). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen. Läs mer här: Statuter Rookie 2023

OOM 2023 Pojkar

OOM 2023 Flickor

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Spelschema 2023

Omgång Datum Spelare Spelplats Länk till tävlingen

#1

13-maj

pojkar

Salems GK  Anmälan är stängd!
pojkar & flickor Wäsby  Anmälan är stängd!
#2 27-maj

pojkar

Stockholms GK  Anmälan är stängd!
pojkar & flickor Waxholm GK  Anmälan är stängd!
#3 17-jun pojkar & flickor (36 hål) Botkyrka GK  Anmälan är stängd!
#4 05-aug pojkar & flickor (36 hål) Lidingö  Anmälan är stängd!
#5 26-aug

pojkar

Arninge GK  Anmälan är stängd!
27-aug pojkar & flickor Saltsjöbadens GK  Anmälan är stängd!
#6 16-sep

pojkar

Djursholm  Anmälan är stängd!
17-sep pojkar & flickor Haninge  Anmälan är stängd!
Final 30-sep pojkar & flickor Troxhammar  Anmälan är stängd!

Ta steget att spela på nästa nivå och samtidigt träffa nya golfkompisar som tycker om golf lika mycket som dig

Information till arrangerande klubb

Att arrangera en tävling på Svenska juniortouren på er klubb är ett jättebra tillfälle för alla juniorer som är redo att ta nästa kliv på tävlingstrappan och då få spela på sin hemmaklubb.

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en tävling på Svenska Juniortouren?

  • Tävlingen spelas över 18-54 hål
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats.
  • Alla tävlingar har en Tournament Director och minst en domare på plats för att hjälpa er och tillsammans göra en bra tävling för juniorerna.

Samarbete

Det är viktigt att ha en bra kontakt med er tilldelade TD för att skapa ett bra arrangemang. Vi vill att vår juniorer ska tycka att det är kul att tävla, därför är det också viktigt att anpassa klubben genom att tänka på nivån av svårhetsgrad på banan, maten i restaurangen och att kiosken efter 9 hål är öppen osv. Se också till att ni har stängt av banan det aktuella datumet i god tid och att ni har informerat era medlemmar. Allt detta och mer kommer er TD att gå igenom och ge er support kring.