SGDF Rookie Tour

Rookie Tour- Nästa steg i tävlingstrappan för tjejer och killar

SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.

Rookie Tour passar spelaren som har kommit igång med tävlingar på hemmaklubben och även testat på SGDF Mini Tour och känner att det är dags att ta nästa steg. Tävlingen spelas över 18 hål slaggolf med handicap. Detta är en jättebra tävling för att lära känna nya golfkompisar utanför klubben och även att se hur det funkar på Teen Tour som är nästa steg. Rookie Tour spelas nämligen alltid på samma spelplats och datum som för SGF Teen Tour First.

Vem får spela på Rookie Tour och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för juniorer 11-21 år (födda mellan 2000 – 2010), som representerar klubb inom SGDF. Deltagare från andra distrikt kan delta i  mån av plats, dock kan dessa ej få Order-of-Merit poäng, ej heller delta i finalen. Arrangerande klubb har rätt till tre wildcards. För spelare som är 12 år eller yngre är kravet att ledare skall finnas på tävlingsplatsen under hela tävlingen. Handicap gränsen för deltagande är satt till mellan 5,0 och 30,0 för pojkar och mellan 5,0 och 36,0 för flickor. För mer info läs gärna tävlingens statuter nedan.

Statuter för Rookie Tour 2021

Resultatlista och priser: Spelare yngre än 13 år syns ej i resultatlistan och får inte mottaga priser.

Antal deltagare: Maximala antalet skall vara 54 pojkar och 24 flickor på ena spelplatsen och 54 pojkar på andra spelplatsen.

Tävlingsform: 18 hål slaggolf med handicap. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar Oom poäng under säsongen, omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Rookie tour 2021 ). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen.

OOM Pojkar

OOM Flickor

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Anmälan: klicka på länkarna i spelschemat för att läsa mer och anmäla dig. (Det är inte tillåtet att anmäla sig till bägge spelplatserna för Rookie Tour som spelas samma datum.)

 

Spelschema 2021

Första och andra omgången är inställd. Vi ersätter omgång 2 med vår egen tillfälliga tour SGDF Junior Challenge, läs mer och anmäl dig till tävlingarna här.

Omg Spelplats Antal spelare Datum Anmäl senast kl. 18.00 TD
1 Salem – Inställd 54 Pojkar / 24 Flickor 8/5
1 Täby – Inställd 54 Pojkar 8/5
2 Ingarö – Inställd 54 Pojkar 29/5
2 Botkyrka – inställd 54 Pojkar / 24 Flickor 30/5
3 Nacka – Major 54 Pojkar / 24 Flickor 20/6
3 Österåker – Major 54 Pojkar 20/6
4 Drottningholm – Major 54 Pojkar / 24 Flickor 31/7 21-07-28 Björn Hammarsjö
5 Waxholm 54 Pojkar / 24 Flickor 21/8 21-08-18 Björn Hammarsjö
5 Mälarö Skytteholm  54 Pojkar 22/8 21-08-18 Kim Gåije
6 Huvudstaden Riksten (obs ändrad spelplats) 54 Pojkar / 24 Flickor 11/9 21-09-08 Björn Hammarsjö
6 Viksjö  54 Pojkar 11/9 21-09-08 Börje Carlsson
Final Djursholm – Major 30 Pojkar / 15 Flickor 26/9 Inbjudan Anders Bergh

Det är kul att komma igång med tävling och lära känna nya golfkompisar på Rookie Tour

Information till arrangerande klubb

Att arrangera en Rookie Tour på er klubb är ett jättebra tillfälle för alla juniorer som är redo att ta nästa kliv på tävlingstrappan och då få spela på sin hemmaklubb. Eftersom att tävlingen också arrangeras på samma spelplats som SGF Teen Tour gör nästa steg på trappan lite enklare när det väl är dags.

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en Rookie Tour?

  • Tävlingen spelas över 18 hål
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats
  • Alla Rookie Tour har en Tournament Director och domare på plats för att hjälpa er och tillsammans göra en bra tävling för juniorerna.

Samarbete

Det är viktigt att ha en bra kontakt med er tilldelade TD för att skapa ett bra arrangemang. Vi vill att vår juniorer ska tycka att det är kul att tävla, därför är det också viktigt att anpassa klubben genom att tänka på nivån av svårhetsgrad på banan, maten i restaurangen och att kiosken efter 9 hål är öppen osv. Se också till att ni har stängt av banan det aktuella datumet i god tid och att ni har informerat era medlemmar. Allt detta och mer kommer er TD att gå igenom och ge er support kring.

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra ska samarbeta med varandra genom att sprida information och bjuda in till tävlingen. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Genom att hjälpas åt kan klubbarna tillsammans skapa en rolig tävling genom att det blir fler deltagare som tävlar.

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

Advertising

Analytics

Other