SGDF Rookie Tour

Rookie Tour- Nästa steg i tävlingstrappan för tjejer och killar

SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.

Rookie Tour passar spelaren som har kommit igång med tävlingar på hemmaklubben och även testat på SGDF Mini Tour och känner att det är dags att ta nästa steg. Tävlingen spelas över 18 hål slaggolf med handicap. Detta är en jättebra tävling för att lära känna nya golfkompisar utanför klubben och även att se hur det funkar på Teen Tour som är nästa steg. Rookie Tour spelas nämligen alltid på samma spelplats och datum som för Svenska Juniortouren.

Vem får spela på Rookie Tour och hur anmäler man sig? 

Deltagare: Tävlingen är öppen för juniorer 11-21 år (födda mellan 2002 – 2012), som representerar klubb inom SGDF. Deltagare från andra distrikt kan delta i  mån av plats, dock kan dessa ej få Order-of-Merit poäng, ej heller delta i finalen. Arrangerande klubb har rätt till tre wildcards. För spelare som är 12 år eller yngre är kravet att ledare skall finnas på tävlingsplatsen under hela tävlingen. Handicap gränsen för deltagande är satt till mellan 5,0 och 30,0 för pojkar och mellan 5,0 och 36,0 för flickor. För mer info läs gärna tävlingens statuter nedan.

Resultatlista och priser: Spelare yngre än 13 år syns ej i resultatlistan och får inte mottaga priser.

Antal deltagare: Maximala antalet skall vara 54 pojkar och 24 flickor på ena spelplatsen och 54 pojkar på andra spelplatsen.

Tävlingsform: 18 hål slaggolf med handicap. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

Order of Merit: Alla spelare som representerar en klubb från SGDF samlar Oom poäng under säsongen, omgångarna 3,4 och finalen blir så kallade majors och där får spelarna dubbla poäng ( för poäng fördelning se Statuter Rookie tour 2023 ). Endast spelare som är 13 år eller äldre får deltaga i finalen.

Final: Finalen är en inbjudnings tävling utifrån resultatet i Order of merit, för att kunna vinna Order of merit måste man delta i finalen.

Anmälan: klicka på länkarna i spelschemat för att läsa mer och anmäla dig. (Det är inte tillåtet att anmäla sig till bägge spelplatserna för Rookie Tour som spelas samma datum.)

 

Order of Merit 2023:

OOM Pojkar

OOM Flickor

 

Spelschema 2023

Omgång Datum Spelare Spelplats Länk till anmälan

#1

13 maj pojkar & flickor Salems GK Anmälan är stängd!
pojkar Wäsby  Anmälan är stängd!
#2 27 maj pojkar & flickor Stockholms GK  Anmälan är stängd!
pojkar Waxholm GK  Anmälan är stängd!
#3 16 jun pojkar & flickor Botkyrka GK  Anmälan är stängd!
#4 4 aug pojkar & flickor Lidingö  Anmälan är stängd!
#5 26 aug pojkar & flickor Arninge GK  Anmälan är stängd!
27 aug pojkar Saltsjöbadens GK  Anmälan är stängd!
#6 16 sep pojkar & flickor Djursholm  Anmälan är stängd!
17 sep pojkar Haninge  Anmälan är stängd!
Final 30 sep pojkar & flickor Troxhammar inbjudan

Det är kul att komma igång med tävling och lära känna nya golfkompisar på Rookie Tour

Information till arrangerande klubb

Att arrangera en Rookie Tour på er klubb är ett jättebra tillfälle för alla juniorer som är redo att ta nästa kliv på tävlingstrappan och då få spela på sin hemmaklubb. Eftersom att tävlingen också arrangeras på samma spelplats som SGF Teen Tour gör nästa steg på trappan lite enklare när det väl är dags.

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en Rookie Tour?

  • Tävlingen spelas över 18 hål
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats
  • Alla Rookie Tour har en Tournament Director och domare på plats för att hjälpa er och tillsammans göra en bra tävling för juniorerna.

Samarbete

Det är viktigt att ha en bra kontakt med er tilldelade TD för att skapa ett bra arrangemang. Vi vill att vår juniorer ska tycka att det är kul att tävla, därför är det också viktigt att anpassa klubben genom att tänka på nivån av svårhetsgrad på banan, maten i restaurangen och att kiosken efter 9 hål är öppen osv. Se också till att ni har stängt av banan det aktuella datumet i god tid och att ni har informerat era medlemmar. Allt detta och mer kommer er TD att gå igenom och ge er support kring.

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra ska samarbeta med varandra genom att sprida information och bjuda in till tävlingen. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Genom att hjälpas åt kan klubbarna tillsammans skapa en rolig tävling genom att det blir fler deltagare som tävlar.