SGDF Mini Tour

Mini Tour - för de yngre spelarna

SGDF Mini Tour är avsedd för att ge yngre spelare möjlighet att få komma ut och spela på nya banor och samtidigt träffa och spela med andra jämnåriga juniorer från andra klubbar.

Nyhet för 2021 är att skapa fler spelplatser, tanken är att detta lockar flera ungdomar att pröva på sin första tävling, mini tour, samt att de som redan spelar har möjlighet att spela i ännu fler omgångar. Långsiktigt vill vi uppnå att det spelas en mini tour varje helg från mitten av maj till mitten av september, geografiskt spritt över Stockholms området. Målet säsongen 2021 är en ökning av antalet mini tour från 14 till 21 speltillfällen. Tanken är också att om en klubb som ordnar 9-håls tävlingar i dag för sina juniorer kan bjuda in andra klubbar och arrrangera tävlingen som en Mini Tour. Kontakta SGDF kansli vid intresse. Vi ordnar med deltagarpris samt lägger upp tävlingen i GIT tävling.

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra skall samarbeta med varandra om information och anmälan. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Det går bra att anmäla sig ända fram till 2 dagar innan tävlingen. Under sommarlovet kan mini tour arrangeras på vardagar men helst på helger då deltagarantalet tenderar att vara större på helgdagar.

Deltagare: SGDF Mini Tour är öppen för flickor och pojkar födda 2005 eller senare, dvs 16 år eller yngre. Juniorer från andra distrikt får delta. Lägsta hcp gräns för att delta är 18,5. Samtliga deltagare får ett startkit och direkt efter genomförd rond ett deltagarpris.

Markörer: Föräldrar till spelare som deltar i klass B ska anmäla sig vid incheckningen, för att ev. bli utsedd att gå med på banan som markör.

Antal deltagare: Maximalt 100

Spelform: Båda klasserna spelar 9 hål poängbogey med handicap från röd tee. Handicap-gränser: Klass A Gemensam för både flickor & pojkar i med Hcp 18,5-36 Klass B Gemensam för både flickor & pojkar med Hcp 37-54 Ev utlottning i klasserna sker efter anmälningsordning.

Lottning: Först klass A sen klass B. Inom respektive klass sker sedan lottning efter Kön-Ålder-Hcp, vilket innebär att man får spela med jämnåriga från andra klubbar och som har likvärdiga hcp.

Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

OBS I enlighet med riksidrottsförbundet direktiv publiceras inte resultat för spelare födda 2009 eller senare.

Spelschema 2021

Klicka på respektive tävling för att komma till anmälan och resultat

Omg Spelplats  datum
1 Danderyd GK – Inställd 16 maj
2 Saltsjöbaden GK 21 maj
3 Djursholms GK 23 maj
4 Viksjö GK 29 maj
5 Björkhagen GK 29 maj
6 Danderyd GK 05 jun
7 Waxholm GK 12 jun
8 Ingarö GK 14 jun
9 Bro Bålsta – Inställd 18 jun
10 Täby GK 21 jun
11 Salems GK 23 jun
12 Mälarö Skytteholm GK 30 jul
13 Bro-Bålsta GK 06 aug
14 Saltsjöbaden GK 13 aug
15 Ågesta GK 22 aug
16 Österåkers GK 22 aug
17 Viksjö GK 28 aug
18 Danderyd GK 11 sep
19 Jarlabanke GK 26 sep

Nyhet för 2021!

Nyhet för 2021 är att skapa fler spelplatser. Tanken är att detta lockar flera ungdomar att pröva på sin första tävling, mini tour, samt att de som redan spelar har möjlighet att spela i ännu fler omgångar. Långsiktigt vill vi uppnå att det spelas en mini tour varje helg från mitten av maj till mitten av september, geografiskt spritt över Stockholms området.

Arrangera och samarbeta

Ett bra arrangemang och fint samarbete kommer att hjälpa er som arrangerande klubb att få många deltagare till er Mini Tour tävling. Att arrangera en Mini Tour är ett perfekt tillfälle att få era yngsta spelare att komma igång med tävling och dessutom träffa nya golfkompisar.

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en mini tour?

  • Tävlingen spelas över 9 hål
  • 4 timmars starttid bör räcka.
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats, minst 2 personer (en som registrerar deltagare och tar emot scorekort, en starter)

Samarbete

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra ska samarbeta med varandra genom att sprida information och bjuda in till tävlingen. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Genom att hjälpas åt kan klubbarna tillsammans skapa en rolig tävling genom att det blir fler deltagare som tävlar.

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

Advertising

Analytics

Other