SGDF Mini Tour

Mini Tour - för de juniorer 16 år och yngre som vill börja tävla

Mini Tour är en 9-hålstävling för de juniorer som vill börja tävla och utgör första steget att börja tävla utanför sin egen hemmaklubb. Mini Tour ger deltagarna värdefull tävlingserfarenhet, möjlighet att spela på nya banor och samtidigt träffa nya golfkompisar.

Därför är Mini Tour en av våra allra viktigaste tävlingar. Det är här våra framtida stjärnor får chansen att testa på tävlingsgolf. Vi ser också Mini Tour som ett komplement till alla andra aktiviteter att skapa grunden för ett livslångt golfande.

Långsiktigt vill vi uppnå att det spelas en Mini Tour varje helg under hela golfsäsongen, dvs från mitten av maj till slutet av september. Eftersom man oftast väljer att spela på klubbar i närhet av sin egen hemmaklubb är det viktigt med en god geografisk spridning av arrangerande klubbar över hela Stockholms området.

Vi vill locka fler juniorer att våga prova på sin första tävling på Mini Tour, samt att ge de som redan spelar på Mini Tour ytterligare möjlighet att spela ännu fler omgångar.

Tanken är också att om en klubb som ordnar 9-håls tävlingar i dag för sina juniorer kan bjuda in andra klubbar och arrangera tävlingen som en Mini Tour. Kontakta SGDF kansli vid intresse. Vi ordnar med deltagarpris samt lägger upp tävlingen i GIT tävling.

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra skall samarbeta med varandra om information och anmälan. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Det går bra att anmäla sig ända fram till 2 dagar innan tävlingen. Under sommarlovet kan mini tour arrangeras på vardagar men helst på helger då deltagarantalet tenderar att vara större på helgdagar.

Deltagare: SGDF Mini Tour är öppen för flickor och pojkar födda 2007 eller senare, dvs 16 år eller yngre. Juniorer från andra distrikt får delta. Lägsta hcp gräns för att delta är 18,0. Samtliga deltagare får ett startkit och direkt efter genomförd rond ett deltagarpris.

Markörer: Föräldrar till spelare som deltar i klass B ska anmäla sig vid incheckningen, för att ev. bli utsedd att gå med på banan som markör.

Antal deltagare: Maximalt 100

Spelform: Båda klasserna spelar 9 hål poängbogey med handicap från röd tee. Handicap-gränser: Klass A Gemensam för både flickor & pojkar i med Hcp 18,0-36 Klass B Gemensam för både flickor & pojkar med Hcp 37-54 Ev utlottning i klasserna sker efter anmälningsordning.

Lottning: Först klass A sen klass B. Inom respektive klass sker sedan lottning efter Kön-Ålder-Hcp, vilket innebär att man får spela med jämnåriga från andra klubbar och som har likvärdiga hcp.

Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

OBS I enlighet med riksidrottsförbundet direktiv publiceras inte resultat för spelare födda 2009 eller senare.

Spelschema 2023 TBA

Klicka på respektive tävling för att komma till anmälan och resultat

Fler spelplatser, fler juniorer som tävlar!

Vi jobbar hela tiden aktivt för att hitta fler spelplatser. Tanken är att detta lockar flera ungdomar att prova på sin första tävling, mini tour, samt att de som redan spelar har möjlighet att spela i ännu fler omgångar. Långsiktigt vill vi uppnå att det spelas en mini tour varje helg från mitten av maj till mitten av september, geografiskt spritt över Stockholms området.

Goda exempel

Goda exempel finns överallt inom Stockholms Golfdistrikt, här försöker vi samla några av de.

Nedan finns en intervju med Djursholm om deras framgångsrika juniorsatsning.

Populärt Mini Tour – möte med framgångsrika Djursholms GK

Arrangera och samarbeta

Ett bra arrangemang och fint samarbete kommer att hjälpa er som arrangerande klubb att få många deltagare till er Mini Tour tävling. Att arrangera en Mini Tour är ett perfekt tillfälle att få era yngsta spelare att komma igång med tävling och dessutom träffa nya golfkompisar.

Dokument till arrangerande klubb:

Inbjudan mini tour

Mini Tour affisch att skriva ut

Arrangera

Vad krävs för att arrangera en mini tour?

  • Tävlingen spelas över 9 hål
  • 4 timmars starttid bör räcka.
  • Arrangerande klubb behöver ha funktionärer på plats, minst 2 personer (en som registrerar deltagare och tar emot scorekort, en starter)

Samarbete

För att öka deltagandet vill vi att klubbarna som ligger nära varandra ska samarbeta med varandra genom att sprida information och bjuda in till tävlingen. Arrangerande golfklubb ska därför kontakta närliggande klubbar för att sprida informationen om tävlingen vidare till juniorer på klubben. Genom att hjälpas åt kan klubbarna tillsammans skapa en rolig tävling genom att det blir fler deltagare som tävlar.