Future League

Future League- Andra steget på tävlingstrappan för lagspel med tjejer och killar

Future League ger fler juniorer på alla klubbar i Stockholmsdistriktet möjligheten att spela lagspel tillsammans. Detta är steg två i SGDF tävlingstrappa för lagspel, perfekt tävling att spela för att förbereda sig inför sista steget JSM klubblag.

Future League (FL) är en matchspelserie för klubblag som startades 2011 för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lagform på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. FL genomförs som poolspel och slutspel (Future League Playoff) och följer SGFs tävlingsbestämmelser för JSM Klubblag och Svenska juniortouren. Tävlingen är öppen för alla lag som uppfyller kriterierna nedan.

Vem som får spela Future League, detaljerad spelinformation och anmälan:

Laget: Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 2003 eller senare. I laget måste en spelare av motsatt kön ingå. Spelarna får byta mellan spelomgångar. Det är två spelomgångar i Future League. Poolspel och Playoff/Slutspel. Spelarna måste ha officiellt handicap.

Spelformat: en mixed foursome samt två valfria singlar. Lagkaptenerna kan komma överens om att flickorna spelar singelmatcher. I så fall blir spelformatet en valfri foursome match, en flick singel match, och en valfri singel match. Kan lagkaptenerna inte komma överens gäller: en mixed foursome och två valfria singlar. Matcherna spelas utan hcp. För att få använda samma spelare som i JSM Klubblag krävs dispens från SGDF. Det är ok att nyttja en eller flera spelare i olika lag så länge de representerar samma klubb.

Anmälan: Klubbar tillhörande SGDF anmäler lag innan 30 april 2024 på SGDF´s hemsida. En klubb kan anmäla flera lag, 2 eller flera klubbar kan gå samman om att anmäla ett lag. Anmäler klubben ett lag måste man acceptera att man kan utses som arrangörsklubb. SGDF utser efter att lottningen gjorts arrangörerna av gruppspelen. Arrangörskapet roteras över åren. Spelplatserna i gruppspelet utses bland de anmälda lagen

Anmälningsavgift: Anmälningsavgiften 1000 kr per lag som faktureras av SGDF.

Anmälningstid: Anmälningstiden går ut den 30/4

Poolindelning: Anmälda lag delas in i pooler om 3-4 lag där hänsyn tas till geografiskt läge för att minimera resande.

Lagmatch: En lagmatch är en match mellan 2 lag. I poolspelet ger vunnen lagmatch 3 poäng och delad lagmatch ger 1 poäng. En lagmatch består av 3 matcher scratch: se ”LAG”. Vunnen match ger 3 poäng och delad match ger 1 poäng. Lagets resultat är summan av poäng i delmatcherna.

 

Anmälan är inte öppen för 2024

Finalspelet

Resultat från Future League finalen 2023!

Totalt 8 lag deltog och till slut vann Viksjö GK A finalen och Stockholm GK (efter spännande särspel) B finalen.
Vi fick se många fina slag och bra lagspel.
Tack alla fantastiska juniorer och ledare som gjorde dagen så bra

Indelning pooler 2023

Resultat poolspel

Resultat efter poolspel:

Pool 1

1:a                 Lidingö GK

2:a                 Stockholms GK

3:a                 Huvudstadens GK

 

Pool 2

1:a                 Täby GK

2:a                Djursholms GK

3:a                Saltsjöbadens GK

 

 

Pool 3

1:a                 Viksjö GK

2:a                 Sollentuna GK

3:a                 Bro Bålsta GK

 

Totalt 8 lag går vidare till slutspel/ final.

 

Information till arrangörer och lagledare

Arrangörer

Poolspel spelas över en omgång under två dagar 28-29 juni på en av klubbarna som ingår i poolen. Arrangörsklubb utses av SGDF och kommer att roteras över åren. Vilka lag som möts lottas i samband med poolindelning.

 

Lagkapten

Varje lag skall ha en utsedd lagkapten som meddelas tävlingsledningen. Vem som är lagkapten får
bytas mellan ronder. Kaptenen får ge råd, men ej transportera sig med golfbil.